FrançaisEnglishDeutsch

Biofiltra-Limp


Substraat met zeer hoge poreusheid (Puimsteen)

Beschrijving

AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP eis een natuurlijke voorgewassen puimsteen van zeer hoge poreusheid en van uitzonderlijke kwaliteit van een massa nidificatie van bacteriën. Zijn korrelformule is speciaal aan het gebruik in water aangepast (8/16 mm).

Dankzij zijn talrijke microholtes vertoont AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP een enorme contactoppervlak vergeleken met de huidige bijstanden zoals lavasteen of andere substraten.
De bacteriën hechten zich er snel en in grote aantallen. Zij vermenigvuldigen zich tot de holtes volledig gevuld zijn om vervolgens alleen nog de afvallen af te breken.

AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP behoudt een hoge bacteriënactiviteit in aerobiosis en behoudt tegelijkertijd een optimale fysische filtratie. AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP is de ideale lichte filtratiebijstand voor de biologische filters AQUALIMPI® LIMPIfilters, de AQUALIMPI® LIMPI-LAGUNES, en de lagunages van biologische zwembaden, ...

 

Gebruik

 • Voor een optimale filtratie in alle biologische filters, LIMPIfilters, LIMPI-LAGUNE, lagunages AQUALIMPI® van biologische zwembaden, ...
 • In plantenkuipjes, ...

Voordelen

 • Verviervoudigt minstens het contactoppervlak van de bacteriën.
 • Verhoogt opmerkelijk de hoeveelheid bacteriën in een welbepaald volume (in lagunes en bio filters).
 • beschermt de bacteriën tegen agressie van buitenaf (vervuiling).
 • Verhoogt sterk de doeltreffendheid en het vermogen van de inheemse (van het milieu) en uitheemse bacteriën ("goede" aan het milieu toegevoegde AQUALIMPI® bacteriën).
 • Behoudt een bacteriën activiteit in aerobiosis zonder giftige fermentatie.
 • Geeft ook een mechanische filtratie van de onzuiverheden.

Eigenschappen

Aspect : korrels van 8 tot 16 mm, witachtig
Densiteit : ± 1

Gebruiksvoorwaarden : Bij verstandig gebruik, geen speciale voorwaarden in acht te nemen

Werking

Het belang van het gebruik van AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP ?

Dankzij zijn talrijke, vaak met lucht gevulde holtes vertoont AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP een enorm contactoppervlak vergeleken met gladde bijstanden. De bacteriën hechten zich er snel en in grote aantallen aan.
Zij vermenigvuldigen zich tot de holtes volledig gevuld zijn om vervolgens alleen nog de afvalstoffen af te breken. Hierdoor wordt het vermogen van de bacteriënactiviteid uitgebreid en het zuiveringsproces is sneller en doeltreffender.

De wortels van planten houden van poreuze bijstanden en er ontstaat een perfecte symbiose tussen de bacteriën die de organische stoffen mineraliseren en de planten die deze mineralen en de nitraten van het water gebruiken.

De planten voorzien in hun behoeftes uit het vijverwater op dezelfde manier als in de hydrocultuur. Om deze reden is het belangrijk. om algen te vermijden, in het watermilieu geen teelaarde te gebruiken. Uitzonderlijk voor zeer jonge plante en waterlelies.

Handleiding en doseringen

Plaats AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP in :

 • Plantenkuipjes (zonder netje), vul deze volledig met waterplanten. Met nitraten en fosfaten verzadigde aarde vermijden want deze zijn verantwoordelijk voor de vermenigvuldiging van algen.
 • Alle vijverfilters (plaats ideaal de AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP in een netje om de reiniging te vergemakkelijken) , om het biologische vermogen van deze te verhogen en zo gezonder en helder water te bekomen.
 • Lagunages AQUALIMPI® LIMPI-LAGUNE, biologische zwembaden of filtraties in vijvers met eenden,...
 • AQUALIMPI® BIOFILTRA-LIMP moet in principe nooit vervangen worden, het kan in klaar water schoongemaakt worden.

Verpakking Bestelref.
 2 kg fles 10288 
 10 kg zak 10292 
 33 zaken van 10 kg (1/2 palet) 10294 
 1000 kg (big bag) 10296 
 3.5 kg netje 20228 
 10 netjes x 3.5 kg 20230

 


Vorige pagina

Wist U dat ?

AQUALIMPI® is een 100 % belgische merk !!

De elektronische HF ultraviolet AQUALIMPI® mogen zoveel keer per dag aan en uit gezet worden, zonder schade voor de lamp.

U moet uw ultraviolet uitzetten wanneer U biologische producten in de vijver inzaait.

De AQUALIMPI® luchtpompen zijn het stilst en het krachtigst van de markt (5 jaar garantie).

Het filtreren per lagunage is het krachtigste natuurlijke filtratie van de markt en die minder onderhoud vragen.

De biologische producten moeten gebruikt worden in een water van ± 10°C. Uitzondering, ons biologisch product CORAL-BAY® kan in een water van ± 6°C gebruikt worden.

Goei surf & leesplezier...

Wilt u geinformeerd zijn of onze adviese, promoties krijgen, twijjfel niet en schrijf je in via de rubriek "Contacteer ons" in de linkse kolon.