FrançaisEnglishDeutsch

Substrat-Limp

Basissubstraat met matige poreusheid
(Lavasteen)

Beschrijving

AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP is een natuurlijke poreuze en gezeefde bijstand ideaal voor watervlakken en lagunes voor filtratie. AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP verdubbelt minstens het contactoppervlak van de bacteriën en enzymes.  Hij dient als nidificatiebijbestand voor bacteriën wat niet het geval is voor grint of zand omdat deze een relatief "gladde" structuur hebben.

AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP beschermt de bacteriën van uw vijver tegen vervuiling en verhoogt de doeltreffendheid en het vermogen van de inheemse bacteriën (uit het milieu) evenas de uitheemse (goede AQUALIMPI® bacteriën) aan het milieu toevoegden.

De natuurlijke bijstand AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP helpt om een bacteriënactiviteit in aerobiosis zonder giftige fermentatie in de AQUALIMPI® LIMPIfiltersAQUALIMPI® LIMPI-LAGUNES, beplante lagunes en watervlakken te behouden.

 

Gebruik

 • Voor een optimale filtratie in alle biologische filters AQUALIMPI® LIMPIfilters, AQUALIMPI® LIMPI-LAGUNE, lagunages AQUALIMPI® in biologische zwembaden,...
 • In plantenkuipjes,...

Voordelen

 • Verdubbelt minstens het contactoppervlak van de bacteriën.
 • Verhoogt opmerkelijk de hoeveelheid bacteriën in een welbepaald volume (in lagune en biofilters).
 • Beschermt de bacteriën tegen agressie van buitenaf (vervuiling).
 • Verhoogt sterk de doeltreffendheid en het vermogen van de inheemse (v.h. milieu) en uitheemse bacteriën ("goede" aan het milieu toegevoegde AQUALIMPI® bacteriën).
 • Behoudt een bacteriën activiteit in aerobiosis zonder giftige fermentatie.
 • Geeft ook een mechanische filtratie van de onzuiverheden.

 

Eigenschappen

Aspect : dikke korrel van 8/16 mm, bruinachtig
Densité : ± 1.2

Gebruiksvoorwaarden : bij verstandig gebruik geen speciale voorwaarden in acht te nemen

Werking

Het belang van het gebruik van AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP ?

Dankzij zijn talrijke, vaak met lucht gevulde holtes vertoont AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP een enorm contactoppervlak vergeleken met gladde bijstanden.  De bacteriën hechten zich er snel en in grote aantallen aan.  Zij vermenigvuldigen zich tot de holtes volledig gevuld zijn om vervolgens alleen nog de afvalstoffen af te breken. Hierdoor wordt het vermogen van de bacteriënactiviteit uitgebreid en het zuiveringsproces is sneller en doeltreffender.

De wortels van planten houden van poreuze bijstanden en er onstaat een perfecte symbiose tussen de bacteriën die de organische stoffen mineraliseren en de planten die deze mineralen en de nitraten van het water gebruiken.

De planten voorzien in hun behoeftes uit het vijverwater op dezelfde manier als in de hydrocultuur. Om deze reden is het belangrijk, om algen te vermijden, in het watermilieu en geen teelaarde te gebruiken. Uitzonderlijk voor zeer jonge planten en waterlelies.

Handleiding en dosering

Plaats AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP in :

 • Plantenkuipjes (zonder netje), vul deze volledig met waterplanten. Met nitraten en fosfaten verzadigde aarde vermijden want deze zijn verantwoordelijk voor de vermenigvuldiging van algen.
 • Alle vijverfilters (plaats AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP in een netje om de reiniging te vergemakkelijken) om het biologische vermogen van deze te verhogen en zo gezonder en helder water te bekomen.
 • Lagunages AQUALIMPI® LIMPI-LAGUNE, biologische zwembaden of filtraties in vijvers met eenden,...
 • AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP moet in principe nooit vervangen worden, het kan in klaar water schoongemaakt worden.

 

Verpakking

Bestelreferentie

20 kg (zak)

10270

500 kg (big bag)

10272

1000 kg (big bag)

10274

10 netjes x 5 kg

20222


Vorige pagina

Wist U dat ?

AQUALIMPI® is een 100 % belgische merk !!

De elektronische HF ultraviolet AQUALIMPI® mogen zoveel keer per dag aan en uit gezet worden, zonder schade voor de lamp.

U moet uw ultraviolet uitzetten wanneer U biologische producten in de vijver inzaait.

De AQUALIMPI® luchtpompen zijn het stilst en het krachtigst van de markt (5 jaar garantie).

Het filtreren per lagunage is het krachtigste natuurlijke filtratie van de markt en die minder onderhoud vragen.

De biologische producten moeten gebruikt worden in een water van ± 10°C. Uitzondering, ons biologisch product CORAL-BAY® kan in een water van ± 6°C gebruikt worden.

Goei surf & leesplezier...

Wilt u geinformeerd zijn of onze adviese, promoties krijgen, twijjfel niet en schrijf je in via de rubriek "Contacteer ons" in de linkse kolon.