FrançaisEnglishDeutsch

Lac+

Lost draadproblement op

Beschrijving

AQUALIMPI® LAC+ is een originele biologische formule op basis van specifieke micro-organismen (o.a. celstofachtige bacteriën), enzymes en nutrimenten op een minerale ondersteuning rijk aan micro-holtes.

Op z'n minst vijf parameters vormen de fameuze stikstofreserves, die de vermenigvuldiging van algen in de hand werken. Deze schadelijke parameters zijn de regelmatige gebruikers van AQUALIMPI® producten wel beken.

Deze vijf belangrijkste stifstofreserves bepalen o.a. de snelheid van de vermenigvuldiging van algen in het watervlak en hoe groter deze reserves, hoe moeilijker de duurzame verwijdering van de algen zullen zijn.

H-C n.v. - AQUALIMPI® heeft echter een "schok" producten-duo ontwikkeld : AQUALIMPI® LAC+ (biologisch product) en AQUALIMPI® BIO-ACTIVA (waterverbeteraar, 100 % ecologisch, zie blz 19) om met een niet te evenaren doeltreffendheid draden in het water te behandelen.

Goed om te weten : Indien er algen in het water zijn, bevinden zich onvermijdelijk nitraten in het vijver. U moet echter weter dat algen (eencelligen en vezelige) nitraten rechtstreeks opnemen en indien een water-analyse geen nitraten aangeeft, is dit normaal. Stamp de vezelige algen in een "mixe" fijn, en analyseer het algen "sap", uw teststaafje wordt binnen enkele seconden purper rood, wat de opname van de NO3 (nitraten) door de algen aantoont.
Probeert U het maar !

 

Gebruik

  • Biologische werking op draden in het water.
  • Voor vijvers, sier- en plezierwatervlakken, ... voor elk watervlak met vis.
  • Voor viskwekerijen, visteelt, visserijen.

Voordelen

  • Bevat specifieke bacteriën, o.a. celstofachtige, voor de natuurlijke achteruitgang van waterdraden.
  • Staat eveneens de afbraak van organisch afval, voedingsresten, uitwerpselen, ... toe. 
  • Gaat de vorming van slechte geuren tegen.

Eigenschappen

Aspect : poeder en grijs korrels 
Densiteit : ± 1.2
pH formule van 10% : ± 8 
Bacteriëntelling : 5.108 kiemen / g 
Giftigheid : geen 
Productskwaliteit : overeenkomstig de normen ISO 9002

Nota : Indien door onweer en/of grote hitte de hoeveelheid opgelost zuurstof in het water sterk vermindert, is dit heel vaak nadelig voor de vissen. Door de verhoogde bacteriënconcentratie van AQUALIMPI LAC+ en het verbruik aan zuurstof door de bacteriën gedurende deze periodes wordt de bezaaiing met AQUALIMPI LAC+ afgeraden, of zo nodig, het produkt in 2 tot 3 keren toe te voegen.

Gebruiksvoorwaarden

MIN.

OPT.

MAX.

pH van het water

5.0

7.0

9.5

Temperatuur van het water

±10

23

45

Opgelost zuurstof (mg/l of ppm)

< 0.2

> 1

 

Zware metalen (Pb, Zn, Cd, ...)

< 3 ppm

< 3 ppm

Voor het instrooien de KH van het water controleren, die best aan ± 10°F zijn.

Werking

Het voornaamste probleem dat men in vijvers tegenkomt, is de ongewenste vermenigvuldiging van algen (groene en blauwe, ...).

De in het water aanwezige organische afval (uitwerpselen, voedingsafval, ...) verandert in ammonniak (NH4OH) dan, door oxydatie in nitrieten (NO2-) en vervolgens in nitraten (NO3-).

Deze nitraten (of mest voor planten) gecombineerd met fosfaten dragen bij tot de vermenigvuldiging van algen; dit verschijnsel wordt eutrofisatie van het water genoemd. De grote verscheidenheid van zuiverende bacteriën van het type A.A.F., aerobiosis-anaerobiosis facultatief, maken de AQUALIMPI® LAC+ uit en zijn in staat, behalve de opname van de celstof van draden, bij afwezigheid van zuurstof (< 0.5 pm) nitraten te verminderen.

AQUALIMPI® LAC+ staat bij gevolg de realisatie van een "watercompostage" en een efficiënte achteruitgang van draden toe. Dit product is eveneens een doeltreffend bestrijdingsmiddel tegen slechte geuren door opname van de verdampende onwelriekende samenstelling (b.v. : H2S, NH3).

Handleiding en dosering

AQUALIMPI® LAC+ kan rechtstreeks op de volledige vijveroppervlakte gestrooid worden. Doseringna een week herhalen naargelang de ernst van de vermenigvuldiging van de draden.

Opstartdosering 1 kg tot 5.000 l
Onderhoudsdosering 1 kg / 13.300 l / maand

Voor een grotere efficiëntie kan dit product, zoals alle biologische producten, "gewekt" worden. (zie "Werking", AQUALIMPI® BIO-CONTROL).

Verpakking

Voor een vijver van :

Bestelref.

250 g

3.300 l

10042

500 g

6.600 l

10046

1 kg

13.200 l

10050

5 kg

66.000 l

10054

25 kg

330.000 l

10058


Vorige pagina

Wist U dat ?

AQUALIMPI® is een 100 % belgische merk !!

De elektronische HF ultraviolet AQUALIMPI® mogen zoveel keer per dag aan en uit gezet worden, zonder schade voor de lamp.

U moet uw ultraviolet uitzetten wanneer U biologische producten in de vijver inzaait.

De AQUALIMPI® luchtpompen zijn het stilst en het krachtigst van de markt (5 jaar garantie).

Het filtreren per lagunage is het krachtigste natuurlijke filtratie van de markt en die minder onderhoud vragen.

De biologische producten moeten gebruikt worden in een water van ± 10°C. Uitzondering, ons biologisch product CORAL-BAY® kan in een water van ± 6°C gebruikt worden.

Goei surf & leesplezier...

Wilt u geinformeerd zijn of onze adviese, promoties krijgen, twijjfel niet en schrijf je in via de rubriek "Contacteer ons" in de linkse kolon.