FrançaisEnglishDeutsch

De natuurlijke behandeling van vrije tijden water en gelijkgestelden

Oorsprong van het bedrijf AQUALIMPI®, de vervaardiging van biologische productenDe biologische producten

Alle biologische producten van H-C n.v. - AQUALIMPI®, (zie vermelding op het flesje) zijn 100 % natuurlijk en werken voornamelijk volgens het principe van de stikstofcyclus. Elke degradatie van organische stoffen of materies (bladeren, planten, voeding, uitwerpselen van vis, ...) volgt noodzakelijk de stikstofcyclus (zie hieronder schets), de natuur zit nu eenmaal zo in elkaar.

Alle biologische producten AQUALIMPI®, bevatten o.a. speciale bacteriënstammen die aan de degradatie of snelle "vertering" van organische materies zijn aangepast. De naturr alleen, b.v., degradeert dode bladeren in het water binnen een jaar of meer terwijl door het gebruik van AQUALIMPI® VASE-, die zelfde bladeren binnen 3 tot 7 maanden "verteerd" worden en dit zonder de slechte en giftige fermentatiegeuren.

Ander voorbeeld: De natuurlijke nitrificatie van een watermilieu (zoetwater) duurt ongeveer 8 tot 14 dagen terwijl het gebruik van AQUALIMPI® NITRI-CLEAR een even natuurlijke nitrificatie toestaat en dit binnen de 2 à 4 dagen.

De biologische ondersteuning of natuurlijke substraten

Alle natuurlijke substraten AQUALIMPI® (zie vermelding op het flesje) zijn 100 % natuurlijke en ecologische producten. Het gaat over producten zoals lavasteen, puimsteen, zeoliet (specifiek voor vijvers), aktive kool, ... geconditioneerd en/of als formule (INFU-CLEAR) in netjes, flesjes, zakjes, palettes of big-bags zodat zij zowel in biologische filters als ook op de bodem van vijvers, lagunes, enz. kunnen gebruikt worden. 

Deze ondersteuningen of poreuze substraten vormen een belangrijke broedhaard voor bacteriën en een bescherming van deze. Het zuiveringsvermogen van bacteriën is tot 10 maal groter op poreuze ondersteuningen  dan op gladde. Daarboven is de zeoliet AQUALIMPI® ‘‘ZEO-LIMP’’ een moleculair zeef (aantrekker van giftige ammoniak) of zorgt de INFU-CLEAR voor de opheldering  van het water.

De waterverbeteraars

Alle waterverbeteraars AQUALIMPI® (zie vermelding op het flesje) zijn ecologische producten die 100 % afbreekbaar zijn door de natuur. Het gaat over substanties zoals bacteriologische voeding, oligoelementen, organische zuurte of basis, ... specifiek en wetenschappelijk gedoseerd en voorbereid.

De beboeling van deze producten is de wijziging, correctie, het op peil brengen, de voorbereiding, ...  of anders gezegd de conditionering van het water, de bacteriën, de vissen, de planten, het waterbiotoop, ... zodat het geheel zich in de beste conditie bevindt :

  • de behandeling voor biologische producten
  • de afbraak van waterdraden
  • de ‘‘vertering" van organische slib
  • de groei van waterplanten, enz.